MOOC: Adobe Education Train the Trainer: Creative Cloud

creativityedu2014-kleinDeze week ben ik begonnen met een gratis MOOC (Massive Open Online Course) van Adobe in het gebruik van Acrobat, Photoshop, Illustrator en InDesign. De MOOC is Engelstalig met veel internationale deelnemers. Het doel van de MOOC is om samen met andere onderwijsprofessionals de creativiteit in onderwijs te bevorderen middels best practices en les ideeën , en samen te komen tot mogelijke les ideeën die je op je school kunt gebruiken. Ook leerlingen zouden hier aan mee kunnen doen. Wel is het nodig dat je toegang hebt tot Adobe Creative Cloud. Een jaarabonnement via www.slim.nl (als docent) kost je slechts € 24,75 waarbij je toegang krijgt tot alle Adobe software.
Voor mij is de planning erg fijn want dit is een meer rustige periode nu de examenklassen weg zijn. De MOOC duurt tot 9 augustus waarbij de laatste opdracht tot 30 augustus ingeleverd kan worden. Ik moet dan ook wekelijks opdrachten doen die allemaal uitgestippeld zijn in de online omgeving van de MOOC. Totaal is dit dan 75 uur. Bij het voldoen aan alle opdrachten krijgen de deelnemers dan het certificaat “Adobe Education Trainer”. Deze professionele ontwikkeling ga ik natuurlijk vastleggen in Register Leraar maar daar schrijf ik graag volgende keer meer over.

FacebookGoogle+TwitterPinterestWhatsAppLinkedInRedditDelen